Bedenk je van te voren op wiskundige wijze hoe het MATHEMAGIC bouwwerk eruit gaat zien, hoeveel bouwstenen dat vergt en hoe je de bouwstenen aan elkaar gaat koppelen? Ken je de eigennaam van de geometrie en weet je tot welke familie deze behoort? Of laat je je fantasie de vrije loop en zie je wel waar je uitkomt?

Vertel ons alles wat je over je ontwerp te weten bent gekomen en deel het resultaat via Twitter  en Instagram onder vermelding van #mathemagic en @studioovervelde en maak kans op gratis 24 MATHEMAGIC bouwstenen.

Kies in onze webwinkel je MATHEMAGIC origami-lamp, ga aan de slag en laat je wiskunsten zien!

 

DE OORSPRONG

MATHEMAGIC is een design-bouwkit gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar zogenaamde metamaterialen, dat wordt verricht door natuurkundige dr. ir. Bas Overvelde en in het jaar 2017 werd gepubliceerd in het tijdschrift Nature. Ook De Volkskrant en het NRC Handelsblad publiceerden over het werk. Bekijk voor een indruk het door de Volkskrant gemaakte jaaroverzicht van de mooiste wetenschapsfilmpjes van 2017. Lees op Quantum Universe wat metamaterialen nou eigenlijk zijn.

MATHEMAGIC is geïnspireerd op de structurele diversiteit en vouwbaarheid van prismatische geometrieën die kunnen worden gebouwd met behulp van origami-technieken. Met MATHEMAGIC kun je wonderbaarlijke veelvlakkige 3D-bouwwerken maken, die in hun kern bestaan uit regelmatige polygonen en gebaseerd zijn op een veelvoud van wiskundige lichamen zoals de Catalan- en Johnson-lichamen, de Platonische en Archimedische lichamen, maar ook bijvoorbeeld prisma’s en antiprisma’s.

MATHEMAGIC is 100% Dutch design: ontworpen door Studio Overvelde, een designlab dat medio 2017 is opgericht door Sanne Overvelde-Slagman. Studio Overvelde is gespecialiseerd in wiskundige benaderingen en zogenaamde ‘architected materials’, materialen die origineel zijn en extrapolaties van het wetenschappelijke onderzoek door Bas Overvelde. Deze nieuwe materialen schitteren in de interactieve innovaties die poëtische visies oproepen waarin mensen, wetenschap, technologie en kunst samenkomen. MATHEMAGIC kan worden toegepast in grote en en kleine bouwwerken. Zo werkt Studio Overvelde bijvoorbeeld in opdracht van openbare instellingen, musea en festivals aan grote interactieve wand- en plafondinstallaties die zijn uitgerust met bewegingssensoren en motoren.